Néha olyan jó ábrándozni, eljátszani egy-egy gondolattal. Gyermekkoromban általában arról ábrándoztam, hogy milyen is lesz majd, ha végre felnövök. Hogy milyen szép helyen fogok majd élni és dolgozni. Aztán persze arról is álmodoztam, hogy vajon mi lesz majd a munkám. Állatorvos? Orvos? Művész? Tudós?

Egyik sem jött be, viszont tényleg azt csinálom, amit szeretek. És szerintem ez a legfontosabb. Évekig egy cég kötelékében dolgoztam, nemrég azonban megalapítottam a saját cégemet. És ebben volt segítségem is.

(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. – erre a szlogenre figyeltem fel először, majd ahogy alaposabban utánajártam, elhatároztam, hogy én is a topcegalapitas.eu-val fogok céget alapíttatni.

Először is nagyon szimpatikus volt, hogy tanácsokat adnak a kezdő és talán nem is olyan kezdő vállalkozásoknak, vállalkozóknak. Például abban, hogy ki, milyen cégformát válasszon. Már ez az első döntés is nagyon fontos a későbbiekre nézve. Mert nem mindegy, hogy kft.-nk, bt.-nk van, vagy épp egyéni vállalkozóként lépünk a piacra. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is, érdemes nagyon alaposan utánajárni a témának. Nekem ebben is segített a topcegalapitas.eu, hiszen az oldalukon olvasott bejegyzések ebben is segítettek. A társas vállalkozásokat a polgári törvénykönyv szabályozza és itt le van írva pontosan minden, hogy milyen cégforma esetében mi és hogy a szabályos. Bevallom, ezekkel én csak felületesen voltam tisztában. Nyilván tudtam az alapvető különbségeket, de azért érdemes volt alaposabban is tájékozódni a témáról, ha már egyszer cégalapításba vágtam a fejszémet.

Nagyon érdekes cikk volt az is, amiben azt vizsgálták, hogy milyen nevet válasszunk a cégünknek, szerintem ez is nagyon fontos a mai világban. És persze itt is jó sok szempontot figyelembe kell venni. De sok más érdekes témában találhatók még itt írások, én szinte valamennyit elolvastam és erre csak biztatni tudok másokat is. Mert érdemes.

Már csak azért is, mert amikor az ember új dologba vág, érdemes minél szélesebb körben tájékozódni, hogy ne érjék meglepetések, hogy tudja, mire számíthat. És persze hogy tudja azt is, hogy mi az, ami törvényes, szabályos, melyek a lehetőségei, kötelességei, teendői. Mert egy cégalapítással is van teendő. Szerencsére a topcegalapitas.eu nagyon sok terhet levesz egy kezdő vállalkozás válláról, nem csak ügyintézésben, hanem bizony anyagilag is.

Hogy hogyan? Hát úgy, hogy ha székhelyszolgáltatónak is a topcegalapitas.eu-t választjuk, akkor a cégalapítás díját elengedik.

Sokak számára még idegen fogalom lehet a székhelyszolgáltatás, én is csak azért tudom, hogy mi az, mert egyrészt alaposan utánaolvastam, másrészt már a gyakorlatban is igénybe veszem a topcegalapitas.eu székhelyszolgáltatását. Hogy miről is van szó pontosan?

Röviden: ez egy fantasztikus dolog azoknak, akik nem szeretnének irodát fenntartani, plusz alkalmazottal. A céget a székhelyszolgáltatóhoz jegyzik be, ez lesz a székhely. Persze a telephely és a lehetséges fióktelephely vagy telephelyek nem itt lesznek. Szóval megvan a székhelyünk. Ide érkeznek majd a hivatalos levelek, iratok. Amiket át kell venni, iktatni, satöbbi. Adminisztrációs teendő bőven van minden vállalkozásnál.

Azonban korántsem biztos, hogy van erre ember is. Ilyenkor jön a topcegalapitas.eu, akik székhelyszolgáltatóként átveszik a leveleket, erről e-mail értesítést is küldenek és havonta egyszer postára is adják a leveleket. Ha olyan dolog merül fel, hogy a székhelyen kell valamiféle hivatalos tárgyalást lefolytatni, akkor erre is lehetőség van, sőt, a parkolás és a bejutás is megoldott.

(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN - ha székhelyet kér.

Így nem kell például sorban állni, ha esetlen nem voltunk ott a telephelyen napközben, és nem hallottuk, hogy jön a postás. Ez szerintem egy nagyon jó lehetőség, főleg úgy, hogy nem csak budapesti székhelyről beszélünk. Újlengyelben nem kell iparűzési adót fizetni, ez egy iparűzési adómentes övezet, és ide is választhatjuk a székhelyünket. Ezáltal még spóroltunk is. Nem is keveset. Egyre többen választanak székhelyszolgáltatót, amit meg is értek, hiszen nagyon sok időt megtakaríthatunk azzal, ha rájuk bízzuk a hivatalos papírok kezelését. Nem kell külön embert alkalmaznunk erre a célra, és így több marad a zsebünkben.

De nagyon elkalandoztam. Szóval a cégalapításnál ha eldöntjük, hogy milyen cégformát választunk, jöhet a könyvelő választása. Aztán pedig a cégnév választása, ami tényleg egy nagyon szép és fontos lépés. Végül pedig az, hogy felmérjük, milyen tevékenységi köröket is veszünk fel. Azt szokták mondani, hogy jobb a több, hisz sosem lehet tudni, hogy mikor melyikre lesz szükségünk.

Ezzel el is érkeztünk magához a cégalapításhoz, melyben a topcegalapitas.eu profi. A cégalapításnak az a menete, hogy elsőként bejelentkezünk telefonon, majd megkapjuk azokat az adatlapokat, nyomtatványokat, melyeket kitöltve vissza kell majd küldenünk. Aztán jön a személyes megjelentés, természetesen egy előre megbeszélt időpontban. Itt megkérdezhetjük azokat a dolgokat, melyekben nem vagyunk biztosak, a topcegalapitas.eu tanácsokat is ad, ha nem értünk, nem tudunk valamit. A tanácsadás után megtörténik az iratok aláírás és az ügyvédi ellenjegyzés. Ezután az iratok a cégbíróságra kerülnek, megtörténik a cégbírósági bejegyzés és hurrá, lett egy cégünk. Erről pedig mi, és a bankunk is kap egy végzést.

A cég megalapítása után is van azonban teendőnk, például nyolc napon belül bankszámlát kell nyitnunk, és be is kell rá fizetnünk a törzstőkét. Aztán be kell jelentkezni az iparkamarához és az adóhivatalhoz is, az önkormányzathoz pedig már nem. Ez a szabály megváltozott.

A cégünk tehát létrejött, indulhat a munka. Az egész egyébként lehet, hogy kicsit bonyolultan hangzik, de egyébként egyáltalán nem az. Hála a topcegalapitas.eu-nak, akik minden segítséget megadnak. Az egész így tényleg csak gyerekjáték, pár dolog van csak, amire figyelni kell, de végül is pont ezért csinálja az ember a saját cégét, nem igaz? Hogy önmagáért legyen felelős, hogy ne egy másik cég javaiért dolgozza le az életét, hanem a saját karrierjét, jövőjét építse. Egy saját cégben dolgozni sokkal nagyobb felelősség, hisz itt minden rajtunk múlik. Hogy az ügyfeleink elégedettek lesznek-e, hogy visszatérnek-e hozzánk, hogy elégedettek-e a szolgáltatásainkkal, termékeinkkel. És ez már korántsem játék.

De a jó hír, hogy az időnket nem veszik el holmi adminisztrációs teendők, hála a topcegalapitas.eu-nak, és a székhelyszolgáltatásnak.

Bátran ajánlom mindenkinek a topcegalapitas.eu-t, mindenkinek, aki cégalapításon töri a fejét, aki szeretne váltani, változtatni az életén. Aki csak gondolkodik ilyesmin, annak is érdemes felkeresnie a topcegalapitas.eu honlapot, hiszen nagyon sok tanácsot olvashatunk a bejegyezésekben. Így hamar tisztába kerülhetünk azzal, hogy mi is vár ránk, ha eldöntjük, hogy létrehozzuk saját vállalkozásunkat. Sok-sok időt nyerünk, ha a hivatalos leveleket, iratokat nem magunk kezeljük, hanem ezt másra bízzuk. Nem csak időnk lesz több, hanem pénzünk is, ami szintén nagyon jól jön egy kezdő vállalkozásnak, ha nem kell felesleges költségekkel számolnia.