Rólunk, szerepjátékosokról mindenki azt tartja, hogy egyszerűen kockák vagyunk. Mindenkinek szeretném elmondani, hogy ez nem igaz! A legtöbben nagyon is kedveljük a társaságot, egyszerűen csak másképp vagyunk közösségi emberek, mint ahogyan azt az átlag elképzeli. Míg a legtöbben nagyon szeretik, ha a figyelem középpontjában lehetnek, mi inkább gondolkodás, introvertált emberek vagyunk. Jól esik elrejtőzni a karaktereink mögé, rágódni, alaposan elgondolkozni valamin.

Én imádok együtt lenni a barátaimmal, főleg, ha azok a szerepjátékos közösség tagjai, de egyébként óckodni szoktam minden olyan helyzettől, amikor túl sokat kell emberek között töltenem. Nehezen nyílok meg mások előtt és nem nagyon szeretek szerepelni, de még kiöltözni sem. Egyszerűen szükségem van arra, hogy néha-néha otthon kuporogjak egy kicsit és ne kelljen azzal foglalkoznom, hogy mit gondolhatnak rólam mások. Nem vagyok antiszociális, de jó, h van az életemnek egy része, amit a kulisszák mögött élhetek.

Pont ezért sok időt töltök otthon, akár olvasva, akár az internetet böngészve, és ha nem muszáj, csak akkor megyek emberek közé, pláne idegenek közé, ha jó okom van erre. Régebben, ha muszáj volt, inkább moziba mentem a barátaimmal – ők is zárkózottak, így vagy elmélyülten beszélgetünk a kedvenc helyünkön, vagy zavartan nézelődünk valahol, ahol a sok újdonság miatt általában egy kicsit kellemetlenül érezzük magunkat.

Mostanában inkább az előbbit választom: beülök valahová a barátaimmal, a mozizást pedig otthonra hagyom. Az online filmek magyarul is simán elérhetőek már, ezért ha valami adódik, akkor nem költök mozira, megnézek mindent otthon, kényelmesen. Ezzel rengeteget spórolok, ráadásul ha kedvem van valamit újra, jobban megnézni, csak visszatekerek, esetleg megnézem ugyanazt a filmet három-négyszer egymás után… Megértem azokat, akik szeretnek moziba járni, de nekem ez az egész így sokkal könnyebb, sokkal kényelmesebb.

Mivel utálom a reklámokat, és azt sem szeretem, ha időhöz vagyok kötve, ezért  tévében biztos nem szánnék időt arra, hogy kivárjam, aztán leragadó szemmel, valami teljesen lehetetlen időpontban megnézzem azt, ami érdekel.

Nekem az online filmezés sokkal jobban bejön, arról nem is beszélve, hogy így a kedvenceimet akár magammal is vihetem. Teljesen mindegy, hogy hol nézzük meg őket. Én, egyedül, otthon, az ágyban, vagy a srácokkal, a takaró melegében egy szerepjátékos találkozón, esetleg a vonaton, amíg utazom hazafelé.

Mivel sokat agyalok úgyis, jól esik sok tartalmat fogyasztani, álmodozni, mindenen gondolkodni kicsit. Az online filmezés erre egy igazán nekem való lehetőség.