Két legjobb barátom van, akikkel még a középiskola első évében lettem jóba és a barátságunk azóta is rendületlenül tart. Sok emlékem fűz hozzájuk, például velük utaztam el először szülői felügyelet nélkül külföldre egészen fiatal koromban és ők voltak azok, akiknek először árultam el, hogy megkérem a barátnőm kezét. Most már mindannyian boldog, családos életet élünk, ez pedig néha megnehezíti, hogy összehozzunk egy találkát. Az évek során ráadásul találtunk egy közös hobbit is, amelyet régóta űzünk már: nagyon szeretünk egy bizonyos online szerepjátékos oldalt, melyet bizonyos időközönként látogatni szoktunk. Mindig olyan időpontban játszunk, amely mind a hármunknak megfelel, mert nem szeretünk kihagyni senkit sem. Az online játék világában történő kalandozások ugyan kellő kikapcsolódást tudnak nyújtani, de egy ideje már kezdtem azt érezni, hogy más már nem nagyon köt össze a barátaimmal. Persze mindig beszámolunk egymásnak a fontos dolgokról vagy arról, ha valami megemlítendő történik velünk, mégis egyre többet gondoltam arra, hogy a régóta ápolt barátságunk kezd csupán az online játékra redukálódni. Meguntam, hogy mindig csak ezt a programot mondhatjuk magunkénak és egy teljesen váratlan pillanatban eldöntöttem, hogy ideje az online szférán kívül is valamilyen kalandba kezdenünk. Olyasvalamit szerettem volna szervezni, amelyről tudtam, hogy spontán és egy kis időre kirángatja mindhármunkat a megszokott, szürke hétköznapokból. Mivel a legelső közös baráti utazásunk óta többször nyaraltunk már együtt (hol csak közösen hárman tettünk egy pasis kiruccanást, hol pedig a családjainkkal együtt), nem volt kérdés számomra, hogy egy néhány napos üdülést foglalok le magunknak. Az volt a terv, hogy nem szólok nekik előre, csak miután már száz százalékos a dolog. Nyilván a nejemet már az ötlet kitalálásakor beavattam, ő nagyon is támogatta a dolgot. Igyekeztem előre kipuhatolni a barátaimtól meg a feleségeiktől, hogy mikor lenne három-négy olyan napjuk, amikor biztosan ráérnek. Mindenképpen egy olyan helyszínen szerettem volna foglalni, ahol sok kikapcsolódás és szórakozási lehetőség van, ahol kit tudjuk engedni a fáradt gőzt.

Így jött hát az ötlet, hogy Siófok lenne a tökéletes hely erre, hiszen nyáron igazán itt pezseg az élet, és biztosan sikerül mindenkinek átszellemülni egy kicsit.

Az interneten kutatva találtam rá erre a siófoki szállás oldalra. Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy több apartmanból is lehet választani. Az oldal nagyon szimpatikus volt, igényesen lett kialakítva és a szállások közül is kivétel nélkül mind modern, szép, tiszta, felújított. A fotók világosak és élesen kivehető minden rajtuk, így biztos voltam benne, hogy az üzemeltető megbízható. El is küldtem az ajánlatkérésemet az egyik apartmanra. Olyat választottam, ahol van egy kis kert is, ahol lehet sütögetni és főzőcskézni, mert a többiekkel máskor is volt már ilyenbe részünk, és ez is egy jó kis pasis program. Közben elfogy néhány doboz sör, és elmélyülten tudunk beszélgetni a világ nagy dolgairól, miközben elkészül az aznapi vacsoránk.

Lassan elérkezett a nap, amikor el kellett árulnom nekik, mivel készültem. Hát mondanom se kell, hogy majd kiugrottak a bőrükből. Mondták, hogy már kicsit nekik is szürke volt ez az online játék, és már ők is gondolkodtak abban, hogy valami más kellene nekünk.

Elérkezett az indulás napja, és a lefoglalt siófoki szállásunktól mindenki dobott egy hátast. Nagyon jó helyen voltunk, közel volt a strand és Siófok belvárosa is. Egyszerűen kívánni se tudunk volna jobbat. Elég gyorsan eltelt az a pár nap, de mindannyian úgy tértünk haza, hogy egy újabb szuper közös élménnyel gazdagodtunk. Remélem, nem kell sokat várni a következő közös kiruccanásig.