Ötéves kislányommal korát meghazudtoló szerepjátékokat szoktunk játszani. A boltos, tanító nénis, orvosos játékok mellett újabban hol stewardessnek, hol űrhajósnak képez ki a szobájában. A múlt héten, mikor az emeleti ablakból bámultuk a forgalmat, a semmiből hirtelen berobogott az utcánkba egy Harley- Davidson. Az én lányom soha nem hallott sikkantásokkal adott hangot tetszésének.

Az eset óta nagyjából minden délután én is egyfajta “halál angyalának” képzelhetem magam, mert Harley-Davidsonos, nagydarab férfit kell alakítanom, aki kényelmesen terpeszkedik a csodás járgányon. Voltam már rendőr által megállítva és igazoltatva, már el is lopták a járgányomat, és a múlt héten elérkeztünk a motorgumi problematikájáig is.

Anya, ki kell cserélni már ebben a motorban a kerekeket! – mondta nagy komolyan a lányom. Tényleg? – kérdeztem vissza. Én azt hittem, hogy a motorban nem kell kerekeket cserélni! – vakartam a fejem. Jaj, anya, mert te olyan naiv vagy! -mondta a mindentudók magabiztosságával. Legyél szíves, menj oda a laptophoz, és nézd meg, hogy hol lehet ebbe a motorba új kerekeket venni! – parancsolt rám.

Kelletlenül a géphez battyogtam, és beütöttem a motor márkáját, meg azt, hogy “motorgumi”. Kisvártatva a találatok közt már ott is virított a motortire.hu. Már csak kíváncsiságból is ráklikkeltem, hogy milyen fajta motorgumikat lehet náluk kapni, mert abban ezerszázalékosan biztos voltam, hogy Harley-Davidson-ra való nincs a webshopjukban.

És csodák csodájára, egy abszolút egyszerűen kezelhető felületen találtam magam, ahol a lehető leg logikusabb módokon lehet motorgumit keresni. Az adatok pontos megadásával, egy úgynevezett motorgumi keresővel a legcélszerűbben rálelhetünk a motorunkra való gumikra, de akár motorgumi vagy motormárka szerint is kereshetünk. A helyzet adta, hogy én éppenséggel a motormárka alapján kezdtem el keresgélni a mi virtuális Harley-Davidsonunkba abroncsot.

Akkor ért a következő meglepetés, miután a Taylor Kft. üzemeltetésében álló motortire.hu weboldal olyan eshetőséget dobott fel nekem a motorgumi keresésénél, hogy “első” és “hátsó” motorgumik. Eszti, te tudtad, hogy kétféle van alapból? – kérdeztem elképedve a leánykámat. Hát persze, hogy tudtam! – mondta ő hetykén, én pedig leforrázva keresgéltem tovább. A kínálatban a legnevesebb márkák termékeit találtam; Continental, Michelin, Dunlop és Bridgestone motorgumik várták türelmesen, hogy kiválasztásra kerüljenek.

motorgumi

A 16.00 óráig kiválasztott termékek megrendelését másnap már fel is dolgozzák, így azok – amennyiben a készleten megtalálhatóak – 1-2 munkanapon belül meg is érkeznek megrendelőjükhöz.

Emellett az is kellemes meglepetésként ért, hogy a mi virtuális csoda járgányunk motorgumi cseréjét nem is saját magunknak kéne elvégezni, hanem a motortire.hu szakemberei – előzetes egyeztetés alapján – még ezt is megoldanák helyettünk.

Ezt a lehetőséget is felvetettem a kislányomnak, aki hatalmas szerencsémre beleegyezett abba, hogy időpontot egyeztessünk, és a motorgumi cseréjének gondját levegyék a vállunkról. A megszabadult tehertől azonban csak részben lélegezhettem fel, mert a kislányom garanciát kért, hogy a motortire.hu elég megbízható-e ahhoz, egy egyáltalán rájuk bízhassunk egy ilyen volumenű feladatot.

Emiatt mindent fel kellett olvasnom a weboldalukról. Ismertettem a lányommal, hogy például a motorgumi beszerelésre fél éves garanciát vállalnak. Ez nagyon meggyőző volt számára, de mégis akkor adta csak az áldását az egész akcióra, mikor az Árukereső “Megbízató Bolt” logóját is megmutattam neki a honlapon.

Ezután már nem is volt több kérdése, és beleegyezett a mi kis virtuális motorgumi vásárunkba. A játék során megszerzett információkat én pedig természetesen továbbadtam minden motoros ismerősömnek.