Pár hónapja a szabadidőmben RPG, azaz Role-Play Game játékokkal játszom. Ezeket magyarul szerepjátéknak nevezik. Általában a barátaimmal játszom ilyeneket, a lényege, hogy egy kitalált világ karaktereinek bőrébe bújunk és az elénk kerülő problémákat igyekszünk megoldani, és ebben egy 10 oldalú dobókocka is a segítségünkre van, általában az dönti el, hogy amit kitaláltunk a probléma megoldására, az sikeres volt-e vagy sem.

A színjátszás után kezdtem el ebbe jobban belebonyolódni, mikor a lányom megismertetett vele. Aztán ezzel ütöttem el a szabadidőmet, majd felvilágosítottak róla, hogy a legtöbb online, internetes játék is ilyesmi elven alapul.

Elvileg ritka, mikor az anyukák játszanak online játékokkal, de egy kicsit úgy érzem, hogy a színjátszáson túl is közelebb kerültem a lányomhoz. Együtt szoktunk online játékokat játszani, és nagyon élvezzük mindketten.

Na meg persze ha együtt játszunk, akkor jobban tudom felügyelni azt is, hogy mit csinál, mivel foglalatoskodik az interneten. Hiszen az internet hasznos találmány, rengeteg jó dologra lehet használni, de rengeteg olyan dologba is belefuthat, ami nem neki való. Tényleg nagyon élvezem ezeket a játékokat, és sokkal gyorsabban sikerült is megtanulnom, mint azt gondoltam volna. Jó dolog egy másik lény bőrébe bújva küldetéseket teljesíteni. Kifejezetten érdekes játékokat lehet találni, amik a hiedelmekkel ellentétben nem csak a rosszra tanítják a kíváncsi csemetéket.

Szóval mostanában nagyon benne vagyok ebben a dologban, sokat használom a számítógépet, és a sok használat miatt tönkre ment. Persze, fogalmam sincsen, hogy pontosan mi okozhatta a problémát, de egyik délután, mikor leültem volna játszani, nem kapcsolt be a laptop!

Természetesen nem fogalmam sincsen róla, milyen problémái lehetnek egy laptopnak, így utánakerestem, hogy mi okozhatja a gondot, miért nem kapcsolt be.

A legtöbb tippet, amit olvastam ki is próbáltam. Nyomkodtam a javasolt gombokat, ki-be kapcsolgattam, de nem javult semmit. Akkor olvastam egy kommentet egy hasonlóan pórul járt felhasználótól, így megtudtam, hogy valószínűleg professzionális alaplap javítás szükséges.

Professzionális alaplap javítás
Professzionális alaplap javítás

Sok laptop szervizet találtam a közelünkben és mindegyiknek nagyon jó értékeléseik voltak, de volt egy, a PC mentor, akiknél különösen jó dolgokat olvastam. Ők 100%-os garanciát vállalnak, ha nem tudják megjavítani a laptopomat, akkor nem kell semmit sem fizetnem. Egy professzionális alaplap javítás nagyon drága még a legolcsóbb helyen is, természetes, hogy nem szeretnék feleslegesen fizetni. Nem mintha nem bíznék bennük, de ki tudja, bármi történhet.

Az oldalukon megtaláltam leírva, mennyi minden okozhatja, hogy a laptopom a bekapcsolás után is fekete és még azt is megtaláltam leírva, hogyha valóban alaplap gond van a gépemmel, akkor mit is fognak vele pontosan tenni, hogy megjavítsák.

Lehet, hogy a grafikus vezérlő hibásodott meg, lehet, hogy valamelyik áramkörnek van baja esetleg a processzor hibája az egész. Persze, lehet, hogy csak a töltéssel van valami probléma. De ahhoz, hogy megtudják, melyik okozza a működési rendellenességet, szét kell szedni a laptopot és minden esetleges hibát ki kell zárni. Hiszen nekik és nekem is az a célom, hogy a laptopom jól működjön a későbbiekben.

Bevittem a szervizbe, elmondtam, milyen problémát tapasztaltam, Helyben rá is néztek, majd megmondták, hogy nagyjából mikor lesznek kész vele és mikor menjek vissza érte.

Rossz volt, hogy napokig nem tudtam játszani, de nem kell megijedni, nem vagyok valami furcsa függő, így nem zavart annyira a dolog. Maga a laptopom viszont eléggé hiányzott, hozzászoktam, hogy mindent arról csináltam. Azon kerestem recepteket, azon tartom mindenkivel a kapcsolatot. Így mikor pár nap múlva készen lett, szinte szaladtam, hogy átvehessem. Nem kellett csalódnom a szervizben, a professzionális alaplap javítás sikeres volt, a laptopomnak semmi baja. Nem volt egy olcsó mulatság, hiszen az alaplaphoz drágák az alkatrészek, de nem fizettem olyan sokat, mint számítottam.

Nagyon elégedett vagyok a munkájukkal, a gépem remekül funkcionál és a játékok is remekül futnak rajta. Nem akad, nem lassú. Maximálisan ki tudom élvezni a szerepjátékokat a színházon kívül is.