Jó dolog is, hogy sok támogatást kap a színjátszó csoportunk, meg nem is. Mármint néha alig van ötletem, hogy mire költhetnénk (amikor épp nem egy előadásra készülünk, az más tészta). Nemrég azonban támadt egy nagyon jó ötletem, és mindezt annak köszönhetem, hogy a leánybúcsúmon a barátnőim megleptek egy nagyon vagány pólóval!

Erről a linkről választották nekem a pólót: https://lolmarkt.hu/noi-polo/leanybucsu-polo. Addig rinyáltam nekik a leánybúcsú után, hogy milyen vagány ötlet volt és tudni akarom, hogy honnan van, hogy megmutatták a LOLMarkt oldalát, ahonnan rendelték. Végig néztem a leánybúcsút választékot és örültem, mert ismernek annyira, hogy azt választották nekem, amit én is választottam volna.

Na de térjünk vissza a túl sok pénzbeli támogatás problémájára (ilyennel sem küszködik mindenki). Miközben a LOLMarkt oldal további kínálatát nézegettem, kitaláltam, hogy rendelek dupla annyi pólót, mint ahányan a gyerekek jelenleg vannak a színjátszó csoportomban, amit vezetek, és ez egy újfajta improvizációs játék lesz: mindenki random húz egy pólót, felveszi és a pólón meghatározott szerepből improvizál. Lehet, hogy ezt így nehéz elképzelni, de mondok néhány példát. Van a webshopban például olyan póló, amin a következő szöveg szerepel: “Én egy tűzoltó anyuka vagyok, olyan mint egy normál anyuka, csak sokkal menőbb”. Ebből tehát három dolgot tudunk leszűrni: az illető egy édesanya, aki tűzoltóként dolgozik és ezt menőnek tartja. Aki pedig kihúzza a pólót, ebből a helyzetből kell improvizációs szituációt teremtsen, bevonva magával a többieket. Pólók egyébként mindenféle témában vannak: filmek, sorozatok, vicces feliratok, munkahelyek, hobbi, internet, magyaros, páros pólók párkapcsolatoknak, legény- és a már említett leánybúcsús pólók. Ezekből minden vásároltam, kivéve az alkoholos témájú pólókat, valamint azokat, amelyek az előzőek közé tartoznak, de túl durva, explicit vagy obszcén tartalmak voltak rajta. Nem azt mondom, hogy ezek rosszak, hiszen a megfelelő helyzetben tudnak jól működni, de természetesen ez a megfelelő helyzet nem gyerekek között jön létre.

Imádták a játékot, nagyon sokszor újra húzták ugyanazt a pólót és mindig nagyon különböző és erős szituációkat hoztak létre. Természetesen húsz szituáció nem olyan sok, és valószínűleg meg fogják unni, de ahogy telik az idő, a gyerekek változnak a csoportban és bármikor elővehetem ezeket a pólókat. Úgy tekintek rájuk, mint egy hosszú távú befektetésre. Plusz, a napokban azon kezdtem el gondolkodni, hogy azoknak, akik elhagyják a csoportomat év végén, terveztetek emlékbe színjátszó csoportot pólót. A LOLMarkt tervezéssel is foglalkozik, nem csak webshopjuk van és van is üzletük Budaörsön, szóval tökéletes az ötlet, csak vennem kell a fáradtságot és elintézzem.