Már nagyon vártam, hogy színházba menjünk. Régi vágyam volt, hogy egy jó darabot megnézzünk. Persze mostanában nem nagyon volt időnk ilyesmire, így nem is voltunk egy előadáson sem.

Mindent megterveztem

Már hónapokkal ezelőtt kinéztem a műsort, és amint lehetett meg is ballet-545291_640vettem a jegyeket. A férjemnek is jó előre szóltam, hogy ne tervezzen semmit arra a napra, még véletlenül sem. Mint a gyerekeknek, úgy a szájába kellett magyaráznom, hogy mikor, és hogy mi lesz. Persze egy héttel előtte is szóltam neki, akkor azt mondta, hogy messze van még, és hogy addig még sok minden történhet, aztán napokkal előtte is, akkor meg hogy tudja. Mégy egy ilyen embert…de persze azért én így szeretem őt.

A színházi előadás napja

Mivel estére mentünk, így megbeszéltük, hogy előtte , vagy utána elmegyünk vacsorázni valamerre.

Nem is igazán tudtam, hogy mit vegyek fel. Olyan régen voltunk már valahol is, hogy úgy döntöttem hogy meglepem a páromat,és jól kirittyentem magamat. Elővettem egy helyes kis rövid lila kosztümöt, hozzá pedig fekete magas sarkú cipőt készítettem ki. ha már megyünk, amúgy is adjuk meg a módját, hiszen mégsem mehetek egy farmerban.

Egy szolid smink, frizurakészítés, parfüm…és már készen is voltam. Mindenre elég volt 20 perc, így nem is panaszkodhatott, hogy sokat kellett várni rám. A célomat elértem, mert mikor meglátott, odajött, kedvesen végig simogatott a hátamon, és finoman megcsókolt. Ezzel mindent elmondott, persze közben fülig ért a szája…

Az előadáson

Nagyon fel voltam már villanyozva, amikor beültünk a darabra, és még egy jó 10 perc vissza volt. Időben kezdték a darabot, és az elején minden rendben is ment, de aztán… A mögöttünk ülőnek velünk ellentétben azt hiszem, nem tetszett a darab, mert folyamatosan beszélgetett a mellette ülő nővel, valami angol nyelvtanfolyamokról. Már annyira pipa voltam, mert igen csak idegesítő a folyamatos duruzsolás, miközben egy darabot szeretnél nézni, hogy épp hátra akartam volna szólni, mire ezt megtette a mögöttük ülő. Ne ekkor rájöttek, hogy nem egy kávézóban vannak, és befejezték a csevegést.

Mindenek ellenére én azért remekül éreztem magamat, és nagyon jó volt kimozdulni egy kicsit a mindennapokból. Remélem, hogy legközelebb is eljutunk egy jó kis darabra, és ha lehet, akkor nem kell majd megint fél évet várni rá…