A színjátszás és mindenféle játék két gyerekkel a napjaim része. A fiam már inkább az online játékokban leli örömét, és a haverokkal csap nagy megmérettetésekbe, de a lányom egészen más. Természetesen babázik, bábozunk, jelmezt varrunk és képzeletbeli világokba repülünk. Ő minden helyet és időt kihasznál még, hogy játszhasson. Ő még a fürdőszobában is játszik, de tényleg. Mondjuk, ezen nem lepődöm meg, gyerekkoromban én is imádtam bevinni a műanyag játékaim a kádba és addig pancsoltam, míg rám nem szóltak, hogy már kiázott a bőröm. Egy gyerek világában a fürdőszoba épp oly jó terep lehet a játékra, mint bármi más hely. A lányom is hasonlóan beviszi a Kinderes játékokat a kádba, néha a babákat is, de akár a csempékkel is elvan, olyan kreatív, hogy néha abba lát bele mindenféle formákat, meg történeteket talál ki. Jó a geometriai érzéke, meg kell hagyni.

Szóval támadt egy remek ötletem, aminek az egész család örülne: újítsuk fel a fürdőszobát. De nem akárhogy, a kis fürdőszoba bohó csempe ötletekkel a cél, vagyis a lányom adta ehhez a motivációt. Hiszen, ha ő lát dolgokat, és ilyen fantáziadús, miért ne segítenénk rá azzal, hogy a már amúgy is cserére érett csempéket lecseréljük valami egyedire, színesre, vidámra, menőre?! És igazából a zuhanyrózsa és a csapok is újjászülethetnének, meg velük együtt az apró kiegészítők. Varázsoljunk a kis fürdőszobánkból mesebeli helyiséget!

Meg is kértem a lányomat, hogy rajzolja le nekem, milyen lenne számára az ideális fürdő, ha ő választhatná ki a csempék és padlólapok színét, ha olyan alakúak lehetnének a dolgok, amit ő megálmodik, és egyáltalán, engedje el a fantáziáját és tervezze meg a fürdőt. Mondanom sem kell, ezzel egész hétvégén elvolt, nagyon komolyan vette a feladatát és folyamatos egyeztetésben volt a család többi tagjával, vagyis velünk, hogy ki mit szólna ehhez meg ahhoz. Még a végén lakberendező lesz egyszer! Szuper ötletei voltak egyébként, persze a színpárosításai néha jócskán átmentek szélsőségekbe, de az absztrakt csempéit imádtuk. Még a szappantartókat és a törölközőket is megrajzolta.

Miután kész lett a nagy munkával, mondtam neki, hogy keresünk a neten pár helyet, oldalt, ahol az ő ötletein el tudunk indulni, és meg tudjuk valósítani. Nézegettük a nagy bútoráruházak kínálatait, az online katalógusokat, és ráakadtunk egy jópofa weboldalra is, amit nagyon hasznosnak találtunk. Ezen a honlapon A-tól Z-ig minden leírnak, hogyan is történhet egy fürdőszoba átalakítása, hogy kell a csempéket összeválogatni, milyen szín, mivel mutat jól, milyen a modern, trendi vizesblokk, de arra is részletesen kitérnek, hogy melyik lépés, melyik lépést kövesse, ha nem akarunk belemakkanni az átalakítási munkálatokba. A lányomnak nagyon tetszik az oldal, mert ahogy ő is, mernek formákban és színekben gondolkodni, és arra ösztönzik az embert, hogy legyen kreatív. A kis fürdőszobai csempe ötletekből jócskán találtunk, ami után aztán a lányom még finomított a tervein. Mondtam is neki, hogy ott kellene dolgoznia, ha nagy lesz, a fürdőszobás weblapnál. De neki a lakberendező ötlet addigra már jobban feküdt, és a végén még tényleg az lesz!

Fel van spanolva az egész család, nagyban keressük a csempéket, hogy a különleges terveink a valóságban is úgy legyenek majd, de egy biztos, nem engedünk a hatvannyolcból, vagy, hogy is szokták mondani. Sosem gondoltam volna, hogy majd a lányom fogja megtervezni a fürdőnket, de azt meg végképp nem, hogy találunk egy olyan honlapot, ami mindezt segít is megvalósítani a remek ötleteivel és logikus felépítésével! Nemcsak a lányomnak lesz óriási öröm birtokba venni az új fürdőt, hanem nekünk is!