Az ingatlanárak az egekben, az albérlet árak meg főleg, de én nem hagyom, hogy ez eltántorítson! Igen is költözni fogok! De még mennyire!

Ezekkel a mondatokkal indultam útnak, legalább is lakást keresni! Sokan próbáltak lebeszélni a tervemről, de engem a lebeszélés, vagyis a lebeszélni próbálás kicsit mind inkább előbbre visz. Mindig is ez vitt előre, hiszen ha az emberek látják, hogy változni vagy változtatni akarsz, akkor mindig visszahúznak. Mert az emberek valójában utálják a bizonytalanságot. S ehelyett inkább szerepeket játszanak, szerepjátékoznak, mondják, hogy “ők csak jót akarnak”, “ez csak egy tanács”, és azzal elültetik azt a bizonyos bogarat az ember fülébe. Viszont én a bogarakat általában eltaposom, vagy legalább is kihajítom az ablakon, visszaküldöm a természetbe őket, oda, ahonnan jöttek.

De hogy pontosan hogyan is találtam rá álmaim otthonára? Na ez az, ami fontos, és ezt szeretném elmesélni! A barátnőm küldött egy apróhirdetéses oldalt, ami nagyon sok találatot dobott ki, ha beírtuk az “eladó lakás budapest” kulcsszót. Sok lakás elég jó áron volt, és a szűrők segítségével hamar rátaláltam a nekem megfelelőre.

Szerencsére a kereséshez nem kellett regisztrálni, de a hirdetésfeladáshoz sem, ugyanis a rendszer magától generál egy profilt az első hirdetés feladásakor. A hirdetések után pedig jutalékot sem kell fizetni. Ingyenes az egész, és könnyen kezelhető felület. Bízva a szerencsémben, úgy döntöttem, hogy én is meghirdetem rajta az eladó lakásomat. Nem telt bele sok idő, és már jöttek is rá érdeklődők. Szinte bombáztak az üzenetekkel és a telefonom is óránként csöngött. Ha valamit lehet hatékonynak nevezni, akkor ez az. Vagy csak én vagyok nagyon szerencsés?

Csak mert először azt hittem, hogy a házamat eladni lesz irtózatosan nehéz, hiszen már régóta ott élek, kissé lelakott, és nincs olyan központi helyen. Na és árba is kértem azért eleget! Viszont, mivel ezzel az apródhirdetéses oldallal meglehetősen célirányosan lehet keresni, az nem okoz gondot az embernek, hogy hamar megtalálja a neki megfelelő ajánlatot. A lakáseladással tehát nem volt baj. Kiválasztottam a jelentkezők közül a legoptimálisabb jelölteket, és hamarosan meg is tekinthették a házamat. Mindnek nagyon tetszett, és végül sok lemorzsolódás után az egyiküknek eladtam a házat.

A lakásvásárlást szintén a nextapro.hu oldalon intéztem. Az általam kiválasztott házra bár sok volt a jelentkező, a kölcsönös szimpátia alapján nekem adta át a házat a hirdető, na meg az is közre játszott nem utolsó sorban, hogy én tudtam a leghamarább fizetni.

Az új otthonom csodálatos. Egy tisztasági festésen és egy átrendezésen kívül semmit sem kellett vele kezdeni. Minden úgy jó itt, ahogy van. Végre közelebb vagyok a munkahelyemhez és a barátaimhoz. Sokkal komfortosabb és egyedibb ez a lakás! Irtózatosan tetszik! Mivel otthonról dolgozom, így kiemelten fontos nekem az, hogy milyen az otthonom, hiszen egyúttal ez a munkahelyem is. Mondjuk szeretek otthon lenni, de esetenként a városi nyüzsi is vonz. Sokszor elmegyek a barátaimmal esténként, és örülök, hogy ilyenkor hamar haza tudok érni, nem kell várjak a buszra és a budapesti tömegközlekedéssel is egy csomó pénzt meg lehet spórolni.

Az új házban házibulit is tartottam már, amin a többieknek is megmutattam azt az oldalt, ahol a lakásomat találtam. De persze nem csak lakást lehet venni, hanem más, apróbb dolgokat is: ruhákat, bútorokat, stb. …

Én hiszek abban, hogy ami valakinek szemét, az a másiknak kincs. Nem kell mindent kidobni. Megéri néha kipróbálni az apródot, hogy hát ha kell valakinek, valaki úgyis hasznát veszi. Hiszen nem kerül semmibe! És a hirdetésfeladás csak pár perc! De akinek nem megy ez magától, annak a nextapro.hu-n van segítő fül, ahol leírják pontról pontra, hogy hogyan kell hirdetést feladni, és egy csomó hasznos információt el lehet tanulni, hogy minél hatékonyabb legyen az eladás.