Van pár barátom, akik megszállottjaik az online szerepjátékoknak. Éjjel-nappal tudnak ülni a gép előtt, és játszani. Arról nem is beszélve, hogy elképesztő összegeket képesek kiadni egy-egy új játékért, vagy kiegészítőért.

 

Ebből is látszik, hogy mennyire addiktívak tudnak lenni ezek a játékok. Van olyan fiú ismerősöm pédául, aki csak arról tud beszélni, hogy éppen mi történt a karakterével a játékban. Teljesen beszippantotta őt a virtuális világ. Persze nem mindenkire vannak ilyen hatással ezek a játékok. A legtöbben tudják hol a határ, és hogy ezek csak egy alternatív valóság történései.

 

A minap épp az internetes szerepjátékok hatásairól beszélgettem az egyik nagyon kedves ismerősömmel, amikor bejött a kávézóba a vőlegénye. Én még az előtt sosem találkoztam vele, de nagyon szimpatikusnak tűnt.

A menyasszony egyébként épp azt mesélte nekem, hogy a vőlegénye is kezd teljesen függővé válni az egyik játék által. Kicsit kétségbe volt esve, hogy mi lesz így az esküvővel, ugyanis egyáltalán nem foglalkozik vele a pasi.

Még van pár hónapjuk ugyan az esküvőig, de egy ilyen rendezvény hatalmas előkészületeket igényel. Az, pedig ha már most könnyebben le tudja kötni egy férfi figyelmét egy internetes játék, mint a saját esküvője, az elég aggasztó tud lenni egy nőnek. A barátnőm is persze teljesen ki volt borulva ettől. Amint megjött a vőlegénye azért elmúlt a harag, de láttam rajta, hogy szomorú emiatt.

A fiúknak azt hiszem ez annyira nem nagy dolog, ugyanis miután leült, kérdezte, hogy miről beszéltünk. Elmondtuk neki, hogy épp az online játékok volt a téma, és hogy lehet, hogy többet kéne foglalkozni az esküvői előkészületekkel, mint a játékkal.

Erre ő elkezdett nevetni, és megnyugtatta a lányt, hogy ez csak egy kis kikapcsolódás, semmi több. Azt is mondta, hogy már ki is választotta, hogy milyen lesz az esküvői öltönye, és a többi fiú ruhája is megvan. Sőt, nagyon titokzatosan azt is mondta, hogy már az esküvői fogadalmát is megírta.

Ennek hallatán persze a lány minden haragja elszállt, és elmesélte ő is, hogy a menyasszonyi ruha már ki lett választva, gyönyörű, de a ceremóniáig nem láthatja a férj, úgyhogy nem mutathatja meg, hogy milyen, de tetszeni fog neki.

Azt is mondta még, hogy a koszorúslányok ruhája még nem teljesen van kiválasztva, ugyanis mindenkinek különböző fazonú ruhája lesz. A szín egyezni fog, de a fazon nem, ugyanis nem mindenkinek áll jól egy adott fazonú ruha.

Erre én kíváncsi lettem, hogy mégis honnan nyert a lány inspirációt arra, hogy milyen legyen a menyasszonyi, és koszorúslány ruha. Meg is kérdeztem tőle, mire azt felelte, hogy a menyasszonyiruhak.info oldalról inspirálódott.

Nagyon megköszöntem neki, ugyanis én folyton esküvői oldalakat nézek, olvasok. Tekintve, hogy esküvőkön szoktam főként dolgozni.

Az egész esküvő szervezése, a dekoráció, a program, az ételek, mindent imádok. Van egy olyan felemelő hangulata az egésznek. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb úgy dolgozni, hogy az ember tudja, hogy valakiknek a nagy napjához járulhatott hozzá.