snow-1002735_640Egy darabig azt gondoltam, soha nem fogok munkát találni. Nem egyszerű, főleg nem ebben az időszakban.

A munkakeresés

Hogy mi ma a legnépszerűbb munka? Vagy melyik pozíció az, amiben a legnagyobb munkanélküliség van? Azért az ember nem mindig abban dolgozik, amiben szeretne, sokszor muszáj olyan munkát is elvállalni, amit amúgy nem is szeretnénk. Te voltál már így? Olyan munkád volt, amit, ha nem a kényszer vitt volna rá, akkor el sem vállaltál volna?

Mikor munkanélküli lettem azt sem tudtam, hogy mit csináljak. Komolyan, mint egy kisgyerek. Miután még soha nem fordult elő ilyen, így az ember nem profi ezekben a dolgokban. Azért volt kihez fordulnom, így gyorsan feltaláltam magamat.

Böngésztem az újságokat, az internetet, még újságokat, de semmi. Már majdnem két hónapja, hogy nem volt munkám, és azt hiszem, kezdtem kicsit befordulni, de pressziós lenni. Komolyan, ha anyámék nem lennének, és nem segítettek volna, akkor már éhen haltam volna az biztos. Minél jobban őrlődtem, annál jobban lettem depressziós.

A tétlenség időszaka

Azt hiszem már minden munkát elvállaltam volna, csak valami történjen végre. Fodrászként nem egyszerű munkát találni, főleg ha nincs is vendégköröd, vagy saját szalonod.

Anna, aki éppen hazalátogatott, beugrott hozzám. Ja, Anna egy nagyon régi barát, aki külföldön dolgozik. Ritkán van itthon, de ha hazalátogat, akkor mindig beugrik. Soha jobbkor nem is jöhetett volna, hiszen már kezdtem teljesen magam alatt lenni.

Egy üveg bor, és egy jó beszélgetés, sokat segített a bajomon. Kirúgtunk a hámból egy kicsit, és végre kimozdultam, éltem. Rendes volt, mert még pénzt is akart adni, de azt nem fogadhattam el. Viszont eszébe jutott, hogy miért nem megyek vele vissza ki Ausztriába? Először csak kamilláztam, hogy mi van, én ki, külföldre.

Aztán jött a győzködés, hogy higgyem el, milyen jó kint, mennyivel jobb a kereset az itthoni viszonyokhoz képest, és hogy bele lehet tanulni mindenbe. Egy szobalány állást biztosan találunk nekem is, hiszen én is meg tudom csinálni.

Ma már 3 hete, hogy kint dolgozom. Először Annával jöttem ki, hogy majd csak találunk valamit nekem is, közben lebeszélte a főnökével, hogy had alhasak az ő szobájában. Izgultam, és pár nap alatt kellett mindent eldöntenem, de ma már tudom, hogy jó döntés volt.