A faluban, ahonnan származom, már sok éve működik színjátszó kör. Ugyan nem nagy falu, de az emberek mindig is aktívak voltak, kivették a részüket a falu szépítgetése terén is, mindent megtettek, hogy egy rendezett falut és egy kellemes közösséget alkossanak. Gyakran szerveztek különböző közösségi csoportokat – így alakult meg az amatőr színjátszók közössége is. A közösség nagy része csak kedvtelésből járt, de mint kiderült, sok tehetséges színjátszó akad közöttünk, így egyre komolyabb színdarabokat vállaltunk, majd később a szomszédos falukat is körbejártuk előadásainkkal. Ezt az amatőr színjátszók találkozói követte, ahol szép eredményeket értünk el. Költségeink nagy részét saját magunk fizettük, majd az önkormányzat is támogatott, ahogyan csak tudott. Azonban egyre nagyobbak lettek a költségek, egyre több jelmezre volt szükség, így komolyabb pályázatokra is benyújtottuk az igényünket, és legtöbbje sikeresen megvalósult.

Amikor már el voltunk látva kellékekkel és jelmezekkel, úgy gondoltuk, hogy a káoszt, ami a próbateremben uralkodik, csökkenteni kellene, megpályáztunk egy támogatást, ami által polcrendszert tudtunk volna magunknak vásárolni. A pályázat sikeres volt és lehetőségünk nyílt megrendelni, a számunkra megfelelő polcrendszert.

Azért egy polcrendszer volt a cél, mert ott el tudjuk rendezni a jelmezeket, kellékeket, azonban ugyanúgy átlátható marad az egész.

Az interneten keresgélve találtunk egy weboldalt, ami nagyon átlátható volt, és számos polcrendszer sorakozott, amiből választhattunk. Részletes leírásokat fűztek mindegyikhez, így nem volt nehéz a tájékozódás. Ezen kívül pedig kimagaslóan jó árú polcrendszereket ajánlottak.

Azon tanakodtunk, hogy ha ennyire jutányos, talán nem megfelelő a minőségük, azonban megpillantottuk, hogy az ISO és a TÜV, amik az egyik legszigorúbb minőségbiztosítású rendszerek, és nemzetközileg elismertek, nem csak Németország területén. Így megbizonyosodtunk a jó minőségben.

Nem is gondolkodtunk sokáig, lecsaptunk rá, már csak a típust kellett kiválasztanunk, ami igazán nem volt egyszerű a nagy választék miatt.

Végül a fém polc mellett döntöttünk, ugyanis nagy teherbírású szerkezet, így biztos nem jelent gondot, ha telepakoljuk jelmezeinkkel, festékeinkkel és egyéb színjátszó kellékeinkkel.

Felhívtuk a weboldalon megadott címet és egy nagyon kedves és segítőkész call centeressel telefonálhattunk. Biztosítottak róla, hogy az ajánlatkérés ingyenes, miután egyeztettünk, megrendeltük, és tájékoztattak róla, hogy a polcrendszer elkészülte után, pár munkanap még szükséges a kiszállításhoz.

Azonban nem kellett sokat várnunk rá. Miután megérkezett és elpakoltunk, rögtön jobb volt a hangulat a teremben. Átláthatóvá vált és ezáltal egy következő szintre léptünk társulatunkkal.